Omgekeerde houdingen, hoe begin je eraan?

Inversies, of omgekeerde houdingen, zijn vaak de yoga houdingen die je liever uit de weg gaat. Het zijn dan ook uitdagende poses.

Denk bijvoorbeeld aan een Hoofdstand of een Handstand, met allerlei variaties. Heel indrukwekkend als je ze ziet op foto. "Moet ik dat ook kunnen?", hoor ik je denken.

En toegegeven, soms is het ook eng om in een handstand of hoofdstand te gaan staan. Misschien is het al geleden van je kindertijd dat je dat nog gedaan hebt. En toen dacht je er wellicht net iets minder hard bij na!

Read More
Gordon theorie in praktijk op vakantie

Overleggen volgens de WIN WIN methode

Situatie ; We zijn deze zomer op vakantie gegaan naar Normandië en hebben 2000 km gereden. 2 Vriendinnen en hun 2 kinderen. Mijn zoon Baran had op voorhad gezegd dat hij heel de rit in het midden zou zitten. Maar hij kwam er al snel achter dat dat toch niet de beste plek was.

Read More
Eve MintiensInspirational Yoga
Hoe een conflict met mijn dochter onze relatie versterkt heeft

Een van de principes van Gordon is dat je conflicten oplost volgens een win win model. Dus zonder verliezers. In onderling overleg en met democratische participatie.
 
Mijn dochter van 11 is de laatste maanden best pittig laat ons zeggen. Ze vraagt veel autonomie en heeft graag haar vrijheid en beslist graag van alles zelf. Zo is ze bijvoorbeeld vegetariër en heeft ze een gekleurde lok in haar haar.
 
Recentelijk wil ze graag met haar klasgenootjes naar het park om te ‘hangen’. Dit doen ze dan na school. Het park in kwestie is uit de richting voor haar en niet goed zichtbaar vanaf de openbare weg.

Read More
Eve Mintiens
10 redenen om op je hoofd te gaan staan

Omgekeerde houdingen zijn een belangrijk onderdeel van yoga. Met deze houdingen verplaats je de zwaartekracht van je voeten naar je hoofd. Je zet letterlijk alles even op zijn kop. Denk aan hoofdstand of handstand. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze inversies?

Read More
Eve Mintiens