Wat is nu eigenlijk een "Active Birth"?

ACTIVE BIRTH IS…

  • Een manier om je lichaam en geest voor te bereiden en je natuurlijke en fysiologische instincten te activeren
  • Een viering van de magie van het natuurlijk proces van zwangerschap en bevalling
  • Een filosofie en een beweging die vrouwen de kracht heeft gegeven om te kiezen hoe en waar te bevallen.
  • Een logische en bewezen aanpak die ondersteund wordt door vroedvrouwen en dokters en onderwezen wordt in hospitalen en geboortecentra.

 

Active Birth is geëvolueerd over de jaren maar 3 principes zijn er van het begin bij geweest.

  • Vrouwen aanmoedigen om rechtstaande houdingen aan te nemen
  • De natuurlijke hormonale refleksen verantwoordelijk voor de bevalling stimuleren 
  • Vrouwen aanmoedigen om zelf bepaalde keuzes te maken aangaande hun bevalling
HE4Q2224.jpg

Active Birth is niks nieuws. Het beschrijft simpelweg hoe vrouwen overal ter wereld en historisch gezien zich gedragen tijdens de bevalling.

Janet Balaskas, stichter van de Active Birth Beweging

De ‘Active Birth Workshop’ is een 3 uur durende workshop voor diegenen die een kindje verwachten. We beginnen met het volledige verloop van een fysiologische geboorte uit te leggen in mensentaal zodat je beter begrijpt wat er te gebeuren staat. Als je wilt, kan je met die informatie een geboorteplan opstellen. We demonstreren de voordelen van een rechtstaande bevalling en oefenen de verschillende houdingen. Je bevallingspartner leert hoe hij je het beste ondersteunt. We raken vertrouwd met enkele ademhalingstechnieken en we tonen je een paar mooie beelden. Na deze workshop zullen jij en je partner je zekerder en sterker voelen wat de bevalling betreft.

 

I have the highest regard for Eve, whom I met when working in Turkey. She attended my workshops for several years both in Turkey and in London and very soon became an assistant, because her skills and teaching ability were outstanding.
She has brought the influence of Active Birth to her locality with transformative effect. I have complete trust in her integrity and I know her understanding of Active Birth is excellent. She is able to communicate this very well to others and to inspire professionals she has worked with to embrace the philosophy and practise. Being a mother herself she has a deep empathy for the parents she works with and has excellent results with her work.

-
Janet Balaskas Founder and Active Birth Director of the Active Birth Centre