Je grenzen bewaken blablabla

Je hoort het vaak, dat je je grenzen MOET bewaken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Velen zijn dat zinnetje beu, je grenzen bewaken. Want lets face it ; Life goes on.

Het huishouden lost zichzelf niet op, er wordt gekookt en gewerkt en oh ja vaak zijn er ook nog de kinderen. Hoe hou je dat allemaal vol?

Er wordt vaak tegen mij gezegd dat ik zo rustig ben. Ik kan zo wel een hoop mensen vinden die dat zouden tegenspreken. Ik doe niet zoveel aan yoga omdat ik rustig ben. Maar omdat ik het nodig heb. Dat werkt voor mij. Maar ook ik moet mijn energiepotje bewaken. 

Want ik ben vaak heel enthousiast in het van alles regelen en organiseren. En dat doe ik ook graag. Maar ik heb daarvoor wel mijn energiepotje vol nodig. En laat dat van mij nu snel makkelijk leeglopen. Als een klein kind ben ik humeurig als ik niet genoeg geslapen heb.

Ik let er dus op dat mijn veerkracht groot genoeg is. Zodat ik beter om kan met invloeden van buitenaf die ik niet altijd onder controle heb. Al de lessen, workshops en trainingen bij Inspirational Yoga zijn ontstaan vanuit mijn eigen behoeften.

Allereerst de yoga, waar het verhaal mee begon. Omdat ik zelf veel rug & nekklachten had. Door mijn dagelijkse practise hou ik die onder controle. Daarbij let ik wel op de mogelijkheden van mijn lichaam. En dat geef ik ook mee aan mijn studenten. Luisteren naar je lichaam en niet forceren. Je grenzen verleggen en groeien in de yogahoudingen doet je lichaam wel vanzelf.

Toen ik zwanger was, mocht ik niet bewegen dus dat was wel moeilijk maar ik heb die tijd benut om me grondig voor te bereiden op mijn bevalling. Een stevig geboorteplan op te maken en bewust te kiezen voor een aantal opties aangaande de geboorte van mijn kinderen. Dat heeft me geïnspireerd om Zwangerschapsyoga docent te worden. En later ook Active Birth Educator. 

Toen de kinderen wat groter werden, had ik nood aan wat andere handvaten om rustig te blijven. Want als mijn energiepotje op een laag niveau stond, hoorde ik algauw mijn stem luider worden of dreigementen uitdelen. Zo ben ik Gordon Communicatie Trainer geworden. 

En toen heb ik dat allemaal onder 1 dak gebracht bij Inspirational Yoga. Waarvoor ik erg dankbaar ben en wat ik heel graag doe. Maar dat kost op zich ook weer energie. En daarom doen we regelmatig workshops en events rond ontspannen en ont-stressen. Omdat ik dat zelf ook nodig heb. 

Bij de laatste workshop 'Rust na overprikkeling' merkte een deelnemer op dat ze het zo leuk vond dat ik zelf ook meedeed. Ja ik laat me graag begeleiden door Coach Marjolein wanneer we het hebben over energie-gevers en nemers. En over het ONT-moeten. Want daar leer ik telkens weer wat van bij. Hoe vaak ik het ook doe. En ik dans graag wild mee tijdens een les Yoga Dance Trance want het geeft me telkens een momentje me-time, waardoor ik meer energie krijg en dan is het cirkeltje rond. 

Yoga, groepssessies, workshops rond ont-prikkelen & ontspannen en zelfs een heus 'Yoga & De-stress weekend'. Het zijn allemaal manieren om meer energie te krijgen en je veerkracht te vergroten. Zodat je grenzen die niet altijd te bewaken vallen, iets minder MOET bewaken. Dat is weeral een moeten minder. 

Wil je ook graag een me-time momentje uitkiezen? Bekijk eens onze kalender en kom even ontspannen en ont-stressen.