Back to All Events

Hormoonbalans door voeding (bij burn-out en stress)

  • Inspirational Yoga 8a Jonghelinckstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2018 Belgium (map)

Een informatieve sessie over de invloed van stress op je lichaam en hormonen + voedingstips bij stressklachten en burn-out
-------------------------------------------------------------
Door Trainer Hormoonfactor Leen van How about healthy

Leen legt je uit wat de effecten van stress zijn op je hormonen. Stress grijpt op verschillende hormonale systemen in. Het belast de bijnieren en kan op termijn zorgen voor verzwakte of uitgeputte bijnieren (burn-out). Maar ook de schildklier komt onder druk te staan bij stress. Aanmaak van geslachtshormonen vermindert (testosteron bijvoorbeeld wordt lager bij vrouwen, progesteron wordt leeggetrokken) en ook overgangsklachten worden erger door stress. Zelfs de bloedsuikerspiegel ondervindt er hinder van. Je leert welke hormonen uit balans raken en wat voor klachten dat kan geven. 

Leen vertelt je ook welke voeding herstellend is in tijdens van stress en hoe je met voeding je stressniveau kan verlagen en je lichaam kan laten herstellen bij burn-out. 

Deze sessie maakt deel uit van het Traject Yoga bij Burn-out van Inspirational Yoga maar kan ook los gevolgd worden.

Om in te schrijven kan je de bijdrage van €35 over schrijven op rekeningnummer BE25 0689 3042 9582 van Inspirational Yoga met als mededeling infosessie hormoonbalans.

Earlier Event: March 28
Groepssessie Burn-outcoaching
Later Event: March 31
Lange les Vinyasa / Yin